Airco onderhoud

Een airco systeem is naast een wtw unit de perfecte manier om in de zomer wat verkoeling te krijgen. Wanneer je een airco hebt gekocht wil je natuurlijk dat hij zo lang mogelijk goed werkt. Regelmatig airco onderhoud doet dan wonderen. Een airco onderhoudsbeurt is overigens niet alleen goed voor de levensduur van je airco. Het is ook nog eens goed voor je eigen en andermans gezondheid. Vervelende klachten zoals verkoudheid, keelpijn, traanogen en geïrriteerde luchtwegen voorkom je zo gemakkelijk.

Airco onderhoud uitgevoerd voor airco onderhoudsbeurt

Waarom is airco onderhoud belangrijk?

De belangrijkste reden voor airco onderhoudsbeurt is toch wel dat je airco optimaal blijft werken. Waar heb je hem anders voor.

Verstopte filters

Een airco werkt met luchtstromen en de filters in de airco zorgen dat stof, kleine zandkorrels maar ook bacteriën en kleine insecten de airco niet vervuilen. De filters worden door het gebruik steeds vuiler wat zorgt voor een verminderde werking en dus direct een slechtere koeling.

Airco bijvullen

In het airco systeem zit koudemiddel dat ook bij een optimale werking van de airco afneemt. Dit komt onder andere door het verdampen van de vloeistof. Wanneer je deze klus te lang uitstelt, neemt de werking van de airco af. Als je echt lang wacht, koelt de airco zelfs helemaal niet meer.

Verstopte afvoer

Na verloop van tijd kunnen ook knellingen, opstoppingen of lekken ontstaan. Bijvoorbeeld een verstopte afvoer waardoor de airco lekt. Dit is niet direct zichtbaar maar zorgt voor een slechte werking van de airco. Tijdens het airco onderhoud komen deze gebreken zeker aan het licht.

Wat houdt airco onderhoud in?

Bij airconditioning onderhoud heb je basisonderhoud en groot onderhoud. Bij basisonderhoud worden alle onderdelen nagekeken en waar nodig aangevuld of vervangen. Bij groot onderhoud worden belangrijke onderdelen als filters en het koudemiddel preventief vervangen. Basis en groot airco onderhoud worden om het jaar uitgevoerd. Het ene jaar basis onderhoud en het andere jaar groot onderhoud. 

Basis airco onderhoud

Groot airco onderhoud

Welke airco's onderhouden wij?

Bij airconditioning onderhoud heb je basisonderhoud en groot onderhoud. Bij basisonderhoud worden alle onderdelen nagekeken en waar nodig aangevuld of vervangen. Bij groot onderhoud worden belangrijke onderdelen als filters en het koudemiddel preventief vervangen. Basis en groot airco onderhoud worden om het jaar uitgevoerd. Het ene jaar basis onderhoud en het andere jaar groot onderhoud.
Split airco vullen, split airco bijvullen, split airco onderhoud

Split Airco

Split airco onderhoud is erg belangrijk voor een goede werking. Bijvoorbeeld de filters schoonmaken, split airco vullen en onderhoud.

Plafond airco vullen, plafond airco bijvullen, plafond airco onderhoud

Plafond Airco

Plafond airco onderhoud is erg belangrijk voor een goede werking. Filters en afvoer schoonmaken en de airco vullen.

Mobiele airco bijvullen, mobiele airco vullen, mobiele airco onderhoud, mobiel airco vullen

Mobiele Airco

Vaak wordt mobiele airco onderhoud vergeten, terwijl het net zo noodzakelijk is. Filters schoonmaken en de mobiele airco bijvullen.

Airco reparatie voor airco repareren

Airco reparatie

Werkt je airconditioning niet meer naar behoren en heb je het idee dat je airco gerepareerd moet worden? Bij airco onderhoud controleren wij de werking van de airco en alle componenten. Een eventueel defect komt zo snel naar voren. Vervolgens zullen wij de airco repareren zodat je airco weer perfect functioneert.

Kosten airco onderhoud

De kosten van een airco onderhoudsbeurt zijn afhankelijk van de staat van de airco. De duur vanaf het laatste airco onderhoud is een goede graadmeter. Is dit maximaal één jaar, dan zullen de kosten mogelijk meevallen. Is het langer geleden, dan kan het mogelijk wat meer werk zijn en zullen de kosten iets hoger uitvallen. Normaal gesproken zullen de kosten van een airco onderhoudsbeurt tussen € 100,00 en € 200,00 liggen.

Airco onderhoud van Micro Onderhoud

Airco installatie

Een goede airconditioning geeft je veel plezier en geeft je een behaaglijke temperatuur in zomer en winter. Neem contact op voor installatie informatie.

Airco onderhoud

Airco onderhoud, incidenteel en structureel. Met een contract voor airco onderhoud nemen wij alle zorgen over de werking van de airco uit handen.

Storingsdienst

Met onze 24x7 storingsdienst voor airco's staan we altijd voor je klaar. Te warm, te koud, stank of helemaal niets? Geen probleem, we komen eraan.

Contact voor onderhoud airconditioning

Neem zelf contact op

Wil je informatie, advies of een vrijblijvende prijsopgave voor een airco onderhoudsbeurt? Neem dan contact met ons op.

Micro Onderhoud helpt je o.a. met:

Laat contact opnemen

Alles over airco onderhoud

Een airco kan gedurende normaal gebruik koelmiddel verliezen door verdamping. Hierdoor zal de werking van de airco verminderen en wellicht zelfs helemaal niet meer koelen. Bij regulier onderhoud zal de monteur de airco laten vullen zodat de airco weer normaal zal werken. Dus wanneer airco bijvullen? ieder jaar tijdens het onderhoud van de airco.

De kosten om een airco te vullen zijn afhankelijk van de staat van je airco. De duur vanaf het laatste airco onderhoud is een goede graadmeter. Is dit ongeveer 1 jaar gelden, dan zullen de kosten meevallen, is het langer geleden kan er wat meer werk nodig zijn en zullen de kosten iets hoger zijn. Normaal gesproken zullen de kosten van een airco onderhoud tussen € 100,00 en € 200,00 liggen.

Een airconditioning heeft jaarlijks onderhoud nodig. In dit jaarlijkse airco onderhoud worden de filters gereinigd of vervangen, wordt de airco bijgevuld, de buitenunit schoongemaakt, de compressor en de ventilatoren gecontroleerd en wordt de afvoer gecontroleerd en waar nodig schoongemaakt. Om het jaar is groot onderhoud nodig waar naast het reguliere onderhoud de filters vervangen worden, het koudemiddel vervangen en zal de monteur de airco vacumeren.

Het is verstandig de filters van de airco zelf ook af en toe te reinigen. Zo blijft de doorstroom optimaal en zal de airco beter koelen. Tijdens het jaarlijks airco onderhoud zal de monteur de airco reinigen.

Scroll naar boven